Sista packningen

Nu åker jag snart med tåget, om bara några timmar. Har nästan packat klart, bara lite till som ska ner:) Det känns så overkligt att åka iväg så lång tid, bara jag och Patrik! Så spännande! Men lite seperationsångest har jag nog ändå av att lämna mamsi själv hemma. Men det kommer nog släppa typ imorgon haha. Jag skriver nog från sthlm ett sista inlägg innan resan. Sedan får jag se om jag skriver från Thailand, kanske inte ens går? Jag är ju inte heller där för att blogga precis haha. Men hoppas alla ni har haft en bra jul och att ni passa på att vila nu!

Kram Frida

Julafton




Packning

Har packat hela dagen... Åh vad pirrigt det är nu! Imorgon åker jag upp till sthlm, sedan lyfter planet på söndag, den 28 december! Jag längtar så mycket nu! Helt sjukt! har vaxat mina ben idag också... själv! Ont gjorde det, aj aj... Men det får man väl stå ut med.

SNART ÅKER VI!!!!


Ikväll, faktiskt nu när som kommer Maja, Koffe och Moa på middag. Kajsa är också här:) Så vi ska äta god stek som mamma gjort och mysa. Sedan är det bara att sova, och imorgon sätta sig på tåget till vår huvudstad. Denna gången känns det inte som det brukar.. Det är inte bara att åka hem till Patrik och njuta av att få träffas, det är något mer liksom.. När helgen har gått, den tiden då jag egentligen brukar åka hem till Göteborg igen, då åker vi... Då har vi sex veckor framför oss... Puss på dig mitt hjärta!

Del lilla byn bang bao, langst ner pa sodra Koh Chang

God Jul

Jag ville bara säga god jul! Idag kl fem kommer släkten hit och firar. Vi brukar turas om att vara hos varandra på jul, men i år är vi hos oss! Mysigt! Jag ska ha på mig min rutiga klänning jag fått av mamma, som hon köpte i polen! Mysigt med julafton.. Nu väntar jag på kalle och hans vänner. Sen ska jag ringa min pojkvän och önska god jul! Stackarn har fått jobba idag, men snart får du också komma hem och äta god mat!

På fredag åker jag med tåget upp till sthlm! Då har jag med min alla saker inför Thailand, för sedan på söndag så åker vi! Helt galet! Jag förstår det inte själv! Men det ska bli helt underbart! Det bara pirrar i mig, jag tycker det ska bli så roligt, härligt, spännande och helt underbart!!!!

Igår hade vi mini-julafton hos Maja, Koffe och Moa! Förrutom dom så var jag, mamma, pappa, Kajsa och Daniel med. Vi åt lite julmat och tittade på bilder som pappa hade med sig, jag ska visa er..... Jag tog nämligen kort med min kamera! Haha mini-frida...


 Moa var pepparkaka till kvällens ära.

 Mamma skulle röra sig när jag tog kort haha.

 Moa fick öppna julklappar bredvid Daniel.





Detta är alltså gamla bilder... Känner ni igen mig?

Friday night

Åh jag är bara hemma ikväll trots att det är fredag. Men jag är super trött efter hela veckan, så det har varit skönt att bara vara hemma med mamsi. Vi har tittat på kim novak badade aldrig i genesarets sjö på tv, och författaren avslöjade också mördaren!! Spännande... Sen har vi försökt oss på att skriva julkort.. Det har varit en mysig kväll iaf!

Imorgon tänkte jag få handlat mina julklappar som är kvar, och växla lite pengar till Thailand-resan! Sen hade jag velat jogga också.... Ja, vi får se hur morgondagen blir helt enkelt.

Patrik stackarn är sjuk nu... Han vaccinerade sig igår och efter det fick han feber. Jag blir typ rädd att dom gett han fel eller nått haha:) Eller så är du bara sjuk? Hoppas iaf att du kommer sova bättre denna natten utan boxar:) hihi.

Nu ska jag gå och borsta mina små tänder!

Här är lite bilder från kalaset igår. Moa är ju sockersöt som vanligt....




Grattis mamma

Hej alla!

Idag fyller min lilla mamma år! Så vi har haft kalas här. Moa ville leka med mig hela tiden haha. Hon är så söt. Det var lite släktningar här, men det var inte så stort. Lite skönt för jag har jobbat idag!

Ska jobba tidigt imorn också, så ska faktiskt lägga mig i tid idag, är super trött!
Nu jobbar jag bara imorgon, och på måndag, sedan är jag ledig!!! Till mitten av februari! Helt underbart!
Ska åker jag till min babe i sthlm! Ska börja packa till helgen tänkte jag hihi:) Har skrivit packlista redan! Men kommer nog få ta bort vissa saker... Jag kan ju inte ha med mig hur mkt som helst.


julklappar

Har varit och shoppat hela dagen med mamma. Hittade dock inte jätte mkt julklappar... Men har lite idéer iaf! Så det är bra! Börjar kvart i sju imorn så det blir att lägga sig tidigt ikväll... Segt. Men har bara fem arbetsdagar kvar innan jag åker! Så jippi!! På torsdag fyller mamma år, så ska ha lite kalas här för henne. Det blir nog mysigt!

Nä annars är det väl inget nytt i mitt liv som hänt... Skriver nog mer imorgon.

Lucia

I tisdags kom Patrik hit och stannade till torsdags:) Det var jätte mysigt att ha honom här! Vi var på liseberg i onsdags och gick runt, köpte brända mandlar, varm choklad och spelade på hjul! patrik lyckades vinna stjärnvinst på daimhjulet haha. Så vi kom hem med 120 st daimchoklader:) Gott! Sen har jag lyckats övertala mamma i år att vi ska ha julgran! (hon har nämligen fått för sig att hon inte vill ha det, för att det är jobbigt att det barrar och så), men så då tvinga hon med mig och Patrik för att köpa julgran, vilket jag tycker var lite väl tidigt. Men men, bättre än ingen julgran alls! Så vi pyntade ihop i onsdags kväll:) Nästa gång vi ses så åker vi till thailand! Helt underbart! Jag längtar verkligen mycket nu!! Det är bara två veckor kvar, tiden bara rusar iväg. Men det kommer bli helt underbart:)

Idag har jag jobbat tidigt, kommit hem för en stund sen. Är trött men hoppas jag piggnar till lite snart. Ska nog träffa Jessica ikväll! Mysigt!




Idag är det Lucia också!!

 

jultraditioner

Kommit hem från jobbet precis. Är rätt trött faktiskt, kom hem rätt sent från Moa igår och gick upp tidigt! Men det har gått bra idag på jobbet! Skönt att ha en ledig eftermiddag och kväll nu:) Funderar på att ta mig en glass senare haha, blir så sugen på det nu när man vet att det ligger i frysen! Mums!

På tisdag kommer min babe hit. Helt underbart! Hoppas att vi kan gå till jul på liseberg, hade ju varit super mysigt! Eller vad säger du?:) Sedan blir det sista planeringen inför resan! Om exakt tre veckor åker vi.... iiih:) Jag tror jag får hämta ut mitt visum imorgon, hoppas passet är kvar haha. Annars kommer jag inte långt...

Nu får man snart sätta igång att köpa julklappar, det är ju snart julafton! Jag ska inte köpa jätte mycket julklappar i år. Vi har bestämt med släkten att vi ska bara köpa till våra familjemedlemmar, och inte till varandra i år. Så då blir det mindre att köpa, men ändå får alla julklappar! Smart va? I år ska vi faktiskt fira julafton hemma hos oss. Vi brukar alltid turas om i släkten. Men det passade så bra detta året för vi är inte så många som firar ihop i år, och vår lägenhet är inte så stor. Maja, Moa och Koffe ska fira med Koffes släkt. Och min kusin Mattias och hans fru och barn ska till frankrike och fira. Ska faktiskt bli mysigt att ha det hos oss! Laga julmat och göra riktigt julfint! Me like!

Såg igår på ett dokumetärprogram om Britney Spears. Jag tycker riktigt synd om henne! Visst, hon är inte ensam om att vara känd, men så jagad hon blir blir nog inte många andra kändisar. Hon är ju förföljd dygnet runt. Tycker det var intressant att få höra henne själv prata om hur hon upplever det, och jag tycker hon låter som en ganska jordnära och positiv människa trots allt. När hon tex. säger att "det finns andra människor som har det mycket värre än mig..."


Visst har hon piffat till sig också... Härligt.


Glass i stora lass

Igår efter jobbet hämtade mamma mig och vi körde mot östra sjukhuset för min andra vacccination mot hepatit A & B. Skönt att det är klart nu innan resan! Sen är det en kvar att ta om 6 månader ungefär! Jag blev nervös igår också haha. Hon som tog den gjorde det bra, men först säger hon att vicka på tårna, och efter det säger hon, nu sticker jag dig... Tro sjutton att jag börjar tänka på armen då och inte tårna!! Men det gick fint:) Jag är duktig! Sen åkte vi hem jag och mamma. När vi precis parkerat bilen så står glassbilen framför oss... En ensam liten förare som tittar sig omkring... Vi har ju inte köpt glass på år och dar började jag tänka! Och övertalade mamma att vi skulle köpa haha. Vi köpte en hel påse.... Super gott ju! Men lite väl kallt för glass egentligen, men vem bryr sig, inte jag iaf!

Sen gick vi hem, åt mat och varsin glass! Mumma. Efter en stund så gick jag bort till jessica. Hon klippte mig fin i håret, har behållt samma längd med klippt det jämt och klippt upp det, plus att luggen blivit lite kortare:) Me like! Det var precis så jag ville ha det! Sen satt vi och snacka och såg på idol... Jag började prata om att jag ska vaxa benen innan resan... Såklart säger Jessica då, Men jag har ju vax hemma! Vi gör det ikväll, hur långt är det hår på benen nu?;) Haha, och jag hade faktiskt sparat ett tag nu. Men va tror ni händer..... vaxet tar slut när bara ett ben är gjort haha! Så nu går jag runt med ett lent och ett hårigt... väldigt snyggt måste jag säga. Men hon ska göra resten nu på måndag typ, så jag får köpa nytt vax:) Ont men roligt! Det är lite sköntont att vaxa faktiskt...

Idag ska jag och mamma vara barnvakter till Moa! Det kommer gå super bra! Sen jobbar jag tidigt imorn...



Rent och fint

Nu har jag städat mitt rum äntligen. Mamma har nog sagt till mig varje dag i två veckor haha. Det är något med att städa mitt rum... Jag hatar det, tycker det är så fruktansvärt tråkigt. Jag har inga problem med att städa i resten av lägenheten. Men nu har jag i alla fall gjort det!

Idag tänkte jag hinna med sånt som jag inte hunnit dom senaste dagarna, tex. så ska jag skriva packlista inför Thailand, och så ska jag gå ut och jogga, sen ska jag öva på jullåtarna så att dom sitter riktigt bra. Ikväll ska jag på julbord med jobbet, det blir nog trevligt!

Donnerkonsert

Har varit på donner ikväll på ettornas året-vi-föddes-konsert! Åkte dit med Hanna, hennes mamma och mormorn. Det kändes precis som vanligt när man gick in genom dörrarna på skolan... Jag fick ett slags lyckorus genom kroppen... Så såg man massa ansiken man kände igen... Jag saknar verkligen donner och klassen. Roligt att träffa lite gamla lärare! Träffade Chricke, Jonas, Mattias, Jakob, Martin..... Ja många.. Stenman också.. Haha han blev glad över arbetsmiljöboken jag hade med mig tillbaka!

Nä, ikväll fick jag verkligen en nykick på att ta tag i musiken. Jag har legat på latsidan.. Men va sjutton. Jag får väl spela mer här hemma själv.. Visst kan jag också skapa ny och fin musik helt själv? Man måste ju inte alltid ha en klass och lärare vid sig för att kunna det. Det är faktiskt något jag brinner för.. och känner att jag är bra på. Jag tänker inte släppa det. Aldrig.


Carola

Har precis kommit hem från Carolas julkonsert. Och har faktiskt svårt att beskriva känslan jag har i kroppen. Sådär juligt, mysig känsla, och väldigt berörd. Jag vet att det är Carola jag pratar om. Hon med alla rubriker. Men det var skillnad ikväll, hon kändes mer på riktigt. Detta var hennes publik, och hon kunde var sig själv. Faktiskt var det Carola när hon var som bäst. Jag gillade också hennes mellansnack, hon kändes trygg i sig själv liksom. Ja, jag är väldigt berörd ikväll. Hon är en fruktansvärt professionell som artist! Säga vad man vill om Carola, men hon är grym på scen. Hela arrangemanget var jätte fint, med kör och fin scen och ja allt! I gp hade dom gett henne igår en trea... Men jag tycker om var värt mer! Det var en riktigt fin julkonsert!


Vilken frukt är du?

Har varit hos frukten Kiwi tidigare idag som ni vet (christian heter han egentligen). Repet gick bra faktiskt! Får bara lära mig texterna lite bättre här hemma, och öva lite mer så blir det kanon! Kom hem sen och åt mat och tittade på top model. Om ett tag ska jag och mamma åka in till konserthuset. Det ska bli mysigt faktiskt, bara jag och mamma. Får väl göra mig lite fin först kanske.

Redan 2 december idag... Hösten har ju gått i ett...

Förresten minns ni den leken man gjorde som liten, då man fick vara en frukt. Man satt i en ring och så den som stod i mitten skulle välja en frukt, så skrek man BANAN! Då skulle alla bananer byta plats, och den i mitten skulle såklart försöka fånga en plats. Sen kunde man säga fruktsallad, då fick alla byta platser med varandra.




Repa

Skulle gå upp tidigt i morse och jogga och öva tänkte jag. Men det blev inte mycket med det, var så fruktansvärt trött! Så jag sov lite extra, så får jag se om jag hinner ut senare idag. Ska nämligen iväg nu om ett tag och repa med Kiwi, jag har lite ont i min hals idag känner jag också. Typiskt. Känns som jag glömt av hur man sjunger, eller hur jag brukade sjunga.. Fatta hur fort man tappar. Men det känns kul att sjunga lite nu, och att man har ett mål liksom. Det blir mycket roligare då! Vädret är kasst idag här, hade egentligen velat stanna inne och tända ljus och så. Men men. det kan man ju göra någon annan dag haha.

Har förresten glömt att skriva var söt min mamma var i lördags. När jag kom hem från jobbet kl tio på kvällen så var mamma på kalas hos mina kusiner (jag kunde ju inte följa med för jobbet), men då hade mamma köpt en godispåse till mig!! På påsen stod också titta i ditt fönster..... Så gick jag till mitt fönster, och där står det en hyacint! åååh me like! Jag älskar hyacinter, luktar så gott, och så är dom goa att ta på, bladen liksom knastrar haha. Min mamma känner mig bra! Så den ser jag vaje dag och blir glad över! Min mamma är bäst! Och ikväll ska vi på konsert! Mamma är ett stort fan till Carola! Läste förresten i gp i morse att hennes julkonsert var ganska bra, en trea fick hon. Så det känns ju helt okej att gå och se ikväll:)





Julsånger och clementiner

Har jobbat tidigt idag. Imorn är jag ledig och va skönt det ska bli! Ska dock iväg och repa imorn på dagen. Sen ska jag på konsert på kvällen, Carolas julshow typ. Mamma har bjudit mig så varför inte:) men det blir nog en bra dag imorn! Sen jobbar jag en kort dag på onsdag, och kanske kanske att Jessica kunde klippa mig då på kvällen. Torsdag är det julbord med jobbet, det blir najs! Så fullt upp här. Ikväll tar jag det bara lugnt!

Jag har tittat tågbiljetter för resan upp till sthlm innan thailand... Jäklar var dyra dom är, och jag har verkligen inte lust att åka mjölktåget! (5 timmar lång resväg). Jaja, får se hur jag gör:) Sista minuten är väl inte att tänka på dagarna vid jul? När människor är lediga och så?


Nu måste jag öva på dom här julsångerna så jag kan dom till imorn....